Corporate Finance_What is the future value of $4,515 - 71062

Solution Posted by
Solution Detail
Price: $9.00
  • From: Business,
  • Posted on: Tue 05 Aug, 2014
  • Request id: None
  • Purchased: 0 time(s)
  • Average Rating: No rating
Request Description

 

 

Question 1

 

1.What is the future value of $4,515 invested for 18 years at 19% if interest is compounded semi-annually? Note: Do not put $ sign in your answer. Simply write the number in the answer box.

 

 

 

Question 2

 

1.If the effective rate is 10%. What is the nominal rate if compounding is daily. Do not enter the symbol % in your answer. Simply enter the answer in percentages rounded off to two decimal points.

 

 

 

Question 3

 

1.Assume interest rate of 4%. Suppose that you receive $97,648 at the end of each year for 4 years. Suppose that this cash flow starts at the end of the fourth year. Compute the present value.

 

 

 

Do not enter the symbol $ in your answer. Simply enter the answer rounded off to two decimal points.

 

 

 

Question 4

 

1.What is the future value of annual payments of $6,088 for 9 years at 5 percent?

 

 

 

Question 5

 

1.How much do you need to invest today in order to have $3,005 at the end of 15 years if you are sure to earn an interest at the rate of 13%, if interest is compounded monthly? Note: Do not put $ sign in your answer. Simply write the number in the answer box.

 

 

 

 

 

Question 6

 

1.The ABC Company is considering a new project which will require an initial cash investment of $10,300. The projected cash flows for years 1 through 4 are $9,310, $8,623, $8,318, and $5,586, respectively. If the appropriate discount rate is 10%, compute the NPV of the project.

 

 

 

Enter your answer rounded off to two decimal points. Do not enter $ in the answer box.

 

 

Question 7

 

1.What should you be willing to pay in order to receive $975 annually forever, if you require 9% per year on the investment?

 

 

 

Just enter the number up to 2 decimal points. Do not enter $ in the answer box.

 

 

Question 8

 

1.How many years it will take to grow your money from $3,482 to $8,844 if you can earn an interest of 18% compounded quarterly? Note: Do not write "years" in your answer. Simply write the number in the answer box.

 

 

Question 9

 

1.What is the future value of $2,673 invested for 7 years at 13% if interest is compounded semi-annually (twice a year)? Note: Do not put $ sign in your answer. Simply write the number in the answer box.

 

 

Question 10

 

1.If you can double your money in 29 years, what is the implied annual rate of interest, given that compounded semi-annually? Note: give your answer in percentages. Note: Do not put % sign in your answer. Simply write the number in percentages in the answer box.

 

Question 11

 

1.If you receive $292 at the end of each year for the first three years and $822 at the end of each year for the next three years. What is the present value? Assume interest rate is 8%.

 

Hint: This is an uneven cash flow problem. Use the CF function and solve for NPV to get the answer.

 

 

Just enter the number up to 2 decimal points. Do not enter $ in the answer box.

 

 

Question 12

 

1.How many years it will take you to double your money if you can earn 19% each year, given that compounding is quarterly? Note: Do not write "years" in your answer. Simply write the number in the answer box.

 

 

Question 13

 

1.What is the future value of $6,679 for 11 years at 7 percent if interest is compounded semi-annually? Note: Do not enter "$" in your answer. Simply write down the number that you get as your answer.

 

 

Question 14

 

1.How many months it will take to grow your money from $3,889 to $7,755 if you can earn an interest of 7% compounded monthly? Note: Do not write "months" in your answer. Simply write the number in the answer box.

 

 

Question 15

 

1.How much do you need to invest today in order to have $6,101 at the end of 19 years if you are sure to earn an interest at the rate of 10%, if interest is compounded quarterly? Note: Do not put $ sign in your answer. Simply write the number in the answer box.

 

 

 

 

 

 

Question 16

 

1.Assume interest rate of 4%. A company receives cash flows of $80,319 at the end of years 4, 5, 6, 7, and 8, and cash flows of $258,102 at the end of year 10. Compute the future value of this cash flow stream.

 

 

Do not enter the symbol $ in your answer. Simply enter the answer rounded off to two decimal points.

 

 

Question 17

 

1.The Perpetual Life Insurance Co is trying to sell you an investment policy that will pay you and your heirs $14,113 per year forever. Suppose the Perpetual Life Insurance Co. told you the policy costs $187,666. At what interest rate would this be a fair deal? Just enter the number in percentages up to 2 decimal points. Do not enter % in the answer box.

 

 

Question 18

 

1.Today, you are purchasing a $1,962 14-year car loan at 6 percent. You will pay annually at the end of each year. What is the amount of each payment?

 

 

Question 19

 

1.How many years it will take you to quadruple (means 4 times) your money if you can earn 4.48% each year? Note: Do not write "years" in your answer. Simply write the number in the answer box.

 

Question 20

 

1.What is the effective rate of 12% compounded monthly?

 

 

Do not enter the symbol % in your answer. Simply enter the answer in percentages rounded off to two decimal points.

 

 

 

 

 

Question 21

 

1.How many years it will take to grow your money from $4,115 to $7,930 if you can earn an interest of 6% compounded monthly? Note: Do not write "years" in your answer. Simply write the number in the answer box.

 

 

Question 22

 

1.If you can double your money in 21 years, what is the implied annual rate of interest, given that compounded in quarterly? Note: give your answer in percentages. Note: Do not put % sign in your answer. Simply write the number in percentages in the answer box.

 

 

Question 23

 

1.Barrett Pharmaceuticals is considering a drug project that costs $175,337 today and is expected to generate end-of-year annual cash flows of $11,818, forever. At what discount rate would Barrett be indifferent between accepting and rejecting the project?

 

 

Just enter the number in percentages up to 2 decimal points. Do not enter % in the answer box.

 

 

Question 24

 

 

1.Say, you deposit $4,007 in a bank for 18 years. What is the amount you will have in the bank at the end of 18 years if interest of 4 % for first 9 years and interest of 10 % for the remaining years? Note: Do not put $ sign in your answer. Simply write the number in the answer box.

 

 

Question 25

 

1.What is the future value of quarterly payments of $517 for 9 years at 6 percent?

 

 

 

 

 

 

Question 26

 

1.How much do you need to invest today in order to have $12,326 at the end of 11 years if you are sure to earn an interest at the rate of 5%? Note: Do not put $ sign in your answer. Simply write the number in the answer box.

 

 

Question 27

 

1.Say, you deposit $2,338 in a bank for 17 years. What is the amount you will have in the bank at the end of 17 years if interest of 7 % compounded monthly for first 7 years and interest of 7 % compounded quarterly for the remaining years? Note: Do not put $ sign in your answer. Simply write the number in the answer box.

 

 

Question 28

 

1.What is the future value of $4,002 invested for 4 years at 10% if interest is compounded quarterly? Note: Do not put $ sign in your answer. Simply write the number in the answer box.

 

 

Question 29

 

1.The ABC Company is considering a new project which will require an initial cash investment of $6,291. The project will produce no cash flows for the first 5 years. The projected cash flows for years 6 through 9 are $2,530, $4,457, $6,743, and $4,256, respectively. If the appropriate discount rate is 10%, compute the NPV of the project.

 

Enter your answer rounded off to two decimal points. Do not enter $ in the answer box.

 

 

Question 30

 

1.Kelly starting setting aside funds 9 years ago to buy some new equipment for her firm. She has saved $3,637 each quarter and earned an average rate of return of 10 percent. How much money does she currently have saved for this purpose?

 

Question 31

 

1.If you can triple your money in 11 years, what is the implied rate of interest? Note: Do not put % sign in your answer. Simply write the number in percentages in the answer box..

 

 

 

 

 

 

Solution Description

I hope you will be satisfied wi

Attachments
Corporate Financing Solution.xls
Corporate Finan...